на живо

Вилиан преминава в "Арсенал" за 220 000 паунда на седмица

"Артилеристите" потвърдиха привличането на бразилеца от "Челси"

Getty Images

Бразилският футболист Вилиан ще играе в "Арсенал" през следващия сезон. Това обявиха от клуба в официалните си профили в социалните мрежи.

Бразилецът преминава при "артилеристите" от друг лондонски тим - "Челси". Той е подписал договор за 3 години. Според английските медии, заплатата му за този период ще е 35 млн. паунда, което прави по 220 000 паунда на седмица. Тъй като договорът му със "сините" изтече, на "Стамфорд Бридж" няма да получат пари от трансфера.

32-годишният полузащитник ще носи фланелка с номер 12. 

Той започва професионалната си кариера в "Коринтианс" през 2006 г., а след това звездата му изгрява и на европейската сцена. Първо в украинския "Шахтьор" Донецк забелязват качествата му. Там той изиграва 221 мача, в които отбелязва 37 гола. 

През 2013 г. той подписва с "Челси", а сумата на сделката е 30 млн. паунда. Със "сините" от Лондон Вилиан става два пъти шампион на Англия и печели Лига Европа през сезон 2018/2019. 

Снимка: Getty Images

В последните сезони на "Стамфорд Бридж" бразилецът се пребори за титулярно място. Той записа 339 мача и отбеляза 63 попадения.

"Нямам търпение да изляза на "Емиратс" за първия си мач. Ще се видим! Само "Арсенал", беше краткото съобщение на Вилиан към феновете.