на живо

"Виляреал" срещу "Манчестър Юнайтед": Кой ще триумфира в Лига Европа? (АНКЕТА)

Финалът на втория по сила европейски клубен турнир е днес (26 май) в Гданск

Европейското първенство по футбол чука на вратата, а ние все още не знаем кои са властелините на Европа. Не в местните първенства, където всичко е ясно, а в европейските клубни турнири. 

Днес (26 май) ще научим името на победителя в Лига Европа. На стадиона в полския град Гданск един срещу друг се изправят "Виляреал" и "Манчестър Юнайтед".

Кой ще спечели Лига Европа?

Двата тима ще спорят за честта да прегърнат един от най-ценните трофеи на Стария континент, при това пред фенове. По трибуните ще има 9500 привърженици. По 2000 фенове на двата тима получиха възможност да подкрепят своите любимци на живо, докато останалите пропуски бяха пуснати в свободна продажба.

Снимка: uefa.com

"Виляреал" заменя на финал традиционния участник от Испания - "Севиля". Само че "Жълтата подводница" разчита на специалиста по печелене на Лига Европа - треньора Унай Емери. През 2014, 2015 и 2016 г. именно той изведе "Севиля" до триумф, през 2019 г. под негово ръководство "Арсенал" игра на финал. Ако има човек, който се чувства добре на европейски финали, то това е той!

Снимка: Reuters

В 98-годишната си история "Виляреал" има само две европейски отличия - Купа Интертото от 2003 и 2004 г. Испанският тим показа стабилна игра в турнира, като спечели 5 мача в груповата фаза, а след това отстрани  "Залцбург", "Динамо" Киев, "Динамо" Загреб и "Арсенал".

Фаворит във финала обаче си остава "Манчестър Юнайтед". Английският гранд протяга ръце към първи трофей от 2017 г. насам и първи под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

Снимка: Reuters

"Червените дяволи" пристигнаха в Лига Европа за елиминационната фаза, след като отпаднаха от Шампионската лига и веднага наложиха доминацията си, отстранявайки "Реал Сосиедад", "Милан", "Гранада" и "Рома".

Солскяер е оптимист, че именно днес в Гданск ще започне нов период за отбора, който той гради от няколко години. 

Снимка: uefa.com

Дали наистина Унай Емери знае тайната на финала в Лига Европа? Или "Манчестър Юнайтед" ще оправдае очакванията? Предстои да разберем още днес!

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com