на живо

Онлайн талисман

Английски тим сбърна мечтата на болно дете

Twitter

В Англия фенове на стадионите все още не се допускат заради пандемията от коронавирус. Талисманите на отборите също ги няма. Но "Лийдс" намери алтернатива в името на доброто - да сбъдне мечтата на едно 13-годишно момче, страдащо от рак.

Капитанът на "Лийдс" Лиъм Купър излезе през тунела на "Елън Роуд" преди мача с "Арсенал" с iPad в ръце, а смелото момче Елиът Меткалф се виждаше от екрана.

Снимка: Twitter


Купър и Люк Айлинг разговаряха с него, а Елиът успя да бъде талисман, макар и виртуално. Двамата със сестра му бяха показани на големия екран, докато футболистите се подреждаха за срещата с "топчиите".

Капитанът Купър пожела бързо възстановяване на малкия Елиът, а футболните фенове по целия свят са впечатлени от емоциалния жест на клуба.

Да бъдеш талисман и да изведеш любимия си тим на терена за мач от Висшата лига е голямата мечта на почти всяко дете в Англия.

За нещастие, пандемията от COVID-19 засегна и мечтите ни.

Затова жестът на "Лийдс" е още по-значим. Дори в тези трудни времена винаги има начин да покажеш добрина. А какво по-хубаво място за това от футболния терен, където няма невъзможни неща.