на живо

Висша лига: Тотнъм обърна Арсенал, Сити изостана още от Челси

В друго дерби Евертън и Ливърпул завършиха 0:0

Getty Images/Guliver Photos

Нова порция интересни мачове предложи съботният ден от 24-я кръг на английската висша лига. В най-очаквания от тях Тотнъм направи пълен обрат, за да спечели дербито на Северен Лондон срещу Арсенал с 2:1. "Шпорите" изоставаха с 0:1 на почивката, след като Месут Йозил даде преднина на гостите в 11' с третия си гол в последните три срещи на Арсенал. 

През втората част Тотнъм игра далеч по-добре. Домакините натиснаха своя съперник и успяха да изравнят в 56', когато точен бе Хари Кейн. За пореден път 21-годишният нападател се превърна в герой за "шпорите", след като успя да отбележи и втория гол и то едва четири минути преди края на редовното време. С победата Тотнъм успя да изпревари Арсенал в класирането, изкачавайки се на пета позиция с 43 точки. "Артилеристите" имат една по-малко.

Манчестър Сити направи нова грешка в битката за титлата. Шампионите от миналия сезон завършиха 1:1 като домакини на Хъл Сити. Гостите поведоха с гол на Дейвид Мейлър в 35', но допуснаха изравнително попадение в добавеното време на двубоя, когато точен бе Джеймс Милнър. 

"Гражданите" вече изостават със седем точки от лидера Челси, който постигна трудна победа при гостуването на Астън Вила с 2:1. Головете за "сините" отбелязаха Еден Азар (8') и Бранислав Иванович (66'), а за домакините се разписа Йорес Окоре в началото на второто полувреме.

В друго градско дерби, играно в събота, Евертън и Ливърпул направиха посредствен мач и завършиха 0:0. Това е пето равенство в последните шест мача между двата отбора.

Ето и всички резултати от съботните мачове:

Тотнъм 2:1 Арсенал

Астън Вила 1:2 Челси

Лестър 0:1 Кристъл Палас

Манчестър Сити 1:1 Хъл Сити

КПР 0:1 Саутхемптън

Евертън 0:0 Ливърпул