на живо

Висшата лига се готви за рестарт на 13 юни

Очаква се отборите да започнат по-сериозната част от подготовката си в средата на месец май

Reuters

Висшата лига ще бъде подновена на 13 юни, твърдят в Англия. Два клуба вече са съобщили на персонала си да се подготви за рестарт на кампанията, а единият дори е намекнал, че това може да се случи още на 6 юни. Сезонът бе сложен на пауза заради пандемията от COVID-19 в средата на март, като до края му има още 9 кръга.

Клубовете ще могат сами да вземат решения относно груповите тренировки в зависимост от формата на играчите им, като ще се спазват всички препоръки за социална дистанция.

Очаква се отборите да започнат същинската си подготовка в средата на май. Един клуб е съобщил 11 май като потенциална дата за завръщане, а друг - 8 май.

До края на тази седмица клубовете от Висшата лига ще бъдат уведомени от правителството за следващата фаза от борбата с коронавируса и мерките за социална дистанция.

В петък всички 20 клуба и ръководството на Висшата лига ще имат нова среща във връзка с плана за подновяването на кампанията. Едно е сигурно - ако футболът в Англия се завърне, то ще е пред празни трибуни.

УЕФА даде краен срок на националните федерации до 25 май да обявят дали ще подновят първенствата си или ще ги прекратят.

bTV призовава: останете си вкъщи!