на живо

Витоша (Бистрица) отказа мача с ЦСКА (ВИДЕО)

Решението е взето от наставника на „Бистришките тигри” Костадин Ангелов - Лаптопа

Георги Димитров, sportni.bg

Отборът на Витоша (Бистрица) отказа да изиграе мача от 11-я кръг на Югозападната „В” група срещу ЦСКА. По график срещата трябваше да се проведе на 18 октомври, неделя.

Днес следобяд на специална пресконференция старши треньорът на „Бистришките тигри” Костадин Ангелов – Лаптопа потвърди, че лично той е взел решението срещата да не се състои заради появилата се информация, че двубоят ще бъде политизиран от феновете на ЦСКА.

"Първо да кажа, че нашето решение е да запазим здравето на футболистите, заяви Костадин Ангелов на пресконференцията. Имаме информация за факта, че този мач ще бъде политизиран. По-рано днес казах в интервю, че съм аполитичен човек и взимам решението, лично аз, да предпазя играчите".

Костадин Ангелов коментира и протестите, които запалянковците на ЦСКА са планирали - шествие от стадион "Българска армия" до сградата на парламента, веднага след неделния мач с Витоша (Бистрица).

"Тези протести, които ЦСКА са организирали. Ние реално нямаме нищо против ЦСКА. Нямаме болни амбиции да влизаме в "Б" група, нека спечелят този мач, ние се отказваме и им пожелавам бъдещ успех. Скоро разбрах между другото за готвеното. Очаквам действия против нашите футболисти. Това ме интересува, другото не ме касае".

"Абсолютно никакъв натиск не е имало върху мен. Категорично казвам, че лично аз го взимам решението", подчерта Ангелов.

"Това не означава, че ние ще се откажем от цялото първенство. Имаме информация, че така ще бъдат настроени феновете, че да наранят някой от нас. Ясно е те са професионален клуб, а ние аматьорски, отбеляза още треньорът. - Разликата е, че премиерът, който е свързван с нас, аз не съм го виждал. Ние сме футболен отбор, който не е политическа организация. Аз съм един футболен треньор и не съм боядисан в никакъв цвят. Ако трябва да кажа чий фен съм, то аз съм фен на ЦСКА. Ние сме футболен отбор на аматьорско ниво", завърши изказването си Коце Лаптопа.

До момента в класирането на Югозападната „В” група Витоша (Бистрица) заема втората позиция, а лидер е отборът на ЦСКА.