на живо

"Витоша" си тръгва от Пловдив с точка след 1:1 с "Локо"

Тимът от Бистрица с равенство след 5 загуби

Lap.bg

"Витоша" Бистрица прекъсна негативната си серия от 5 загуби с равенство с "Локомотив" Пловдив. В среща от 24-ия кръг на Първа футболна лига, "тигрите" успяха да завършат 1:1 в Града под тепетата. 

Въпреки равенството тимът от Бистрица продължава да е в дъното на класирането със само 6 точки, а "смърфовете" се изкачват на втората позиция с 46. След пловдивчани, с 45 точки в актива си, е "Левски". "Сините" са с мач по-малко.

Снимка: Lap.bg

Първият гол в мача в Пловдив беше дело на Анте Аралица. В 33-ата минута футболистът на "Локомотив" се ориентира добре в наказателното поле на противника, нагласи си топка и с премерен удар зарадва феновете.

Резултатът успокои домакините. И докато всички очакваха срещата да приключи по този начин, от "Витоша" нанесоха своя удар 5 минути преди края. Апостол Попов се извиси над всички при центриране от ъглов удар и направи резултата 1:1. 

В самия край на мача "смърфовете" изпуснаха отлична възможност отново да излязат напред в резултата, но Димитър Илиев не успя да прати топката във вратата на гостите.