на живо

Вижте шампионската реч на Кристиано Роналдо след титлата на Евро 2016 (ВИДЕО)

Появиха се кадри от съблекалнята на Португалия

Getty Images

Португалските медии разпространиха страхотно видео с шампионската реч на Кристиано Роналдо, минути след като "мореплавателите" спечелиха титлата на европейското първенство във Франция.

Уникалните кадри са предоставени от Португалската футболна федерация, а на записа се вижда как звездата на "Реал" Мадрид поднася благодарностите си към целия отбор и всички, които са допринесли за историческия успех на страната.

Роналдо напусна терена принудително заради контузия, но въпреки това Португалия победи домакина Франция.

"Искам да благодаря на треньора, без него победата би била невъзможна. Искам да благодаря на целия отбор и щаба, на всички, които взеха участие в това приключение. Никой не вярваше в Португалия, но ние постигнахме нещо голямо. Влязохме в историята на Португалия".

"Аз съм много щастлив, това е един от най-хубавите дни в живота ми. Никакви титли или награди не могат да се сравнят с това. Аз съм много, много щастлив и мога да го повтаря още 100 пъти. Това е един от най-щастливите дни в живота ми".

"Печелил съм много индивидуални трофеи, печелил съм Шампионската лига, забравете ги. Това е най-щастливият ми момент. Вече плаках три-четири пъти, брат ми се опита да ме успокои, казах му "Уго, не мога". Така е, кълна се в сина си, толкова съм щастлив... Целият медицински щаб, охраната ни, Хоакин, Рикардо, Мигел, брат ми, от дъното на сърцето си ви благодаря", са думите на Роналдо, а след речта му следват бурни аплодисменти.