на живо

Вижте колко близо бе Благой Георгиев до гол на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Само двама български футболисти са вкарвали в дома на Ливърпул

Getty Images/Guliver Photos

Отборът на Благой Георгиев Рубин измъкна добър резултат при гостуването си на Ливърпул в груповата фаза на Лига Европа. Мачът на "Анфийлд" завърши 1:1, а гостите играха повече от едно полувреме с човек по-малко.

Георгиев игра през цялото време за руския отбор, а няколко минути преди изравнителния гол на Емре Джан можеше да удвои аванса на своите. Бившият български национал овладя топката на гърди в наказателното поле, след което нанесе изстрел, който бе блестящо отразен от вратаря на Ливърпул Симон Миньоле.

Досега само двама български футболисти са се разписвали на митичния стадион "Анфийлд" в европейските клубни турнири. През 1981 година Цветан Йончев вкара утешилен гол за ЦСКА при гостуването на Ливърпул в четвъртфиналната фаза на КЕШ. Двубоят завърши със загуба за "армейците" с 1:5. През 2005 година Валентин Илиев донесе престижен успех с 1:0 на ЦСКА в мач-реванш от квалификациите за влизане в групите на Шампионска лига. Голът на защитника обаче не бе достатъчен за историческо постижение на българския тим, тъй като Ливърпул бе победил с 3:1 в първата среща в София.