на живо

Вижте момента, в който викат Серхио Рамос за допинг проба (ВИДЕО)

Football Leaks твърди, че капитанът на "Реал" Мадрид е дал положителна проба, която е била прикрита

Getty Images

В петък Football Leaks взриви футболния свят с разкритие за прикрита допинг проба на Серхио Рамос след финала в Шампионска лига през 2017 г. В Кардиф "Реал" Мадрид победи "Ювентус" с 4:1 и за 12-ти път в историята си вдигна най-значимия трофей в европейския клубен футбол.

Германският "Шпигел" публикува скандалната новина, позовавайки се на информация на Football Leaks, според която УЕФА е прикрила положителния тест на капитана на Кралския клуб.

А испанският "AС" разпространи видео от момента, в който Рамос е призован да се яви на допинг контрол.

ВИДЕО:

Резултатите от пробата на Рамос след мача с "Ювентус" са показали наличието на кортикостероида дексаметазон в кръвта, който помага при възпаление. Въпреки това не са предприети никакви действия, след като не е изваден наяве публичен тест, а всичко е "скрито" в канцелариите на УЕФА. Европейската футболна централа разрешава употребата на дексаметазон, но само и единствено, ако клубът е информирал предварително за приема му. 

Дексаметазонът често се използва за покачване на мускулна маса, като освен това помага за по-бързото възстановяване след тежка тренировка. 

Рамос е бил заплашен от четиригодишно наказание, но от "Реал" са изпратили извинение до УЕФА, което е било прието и случаят е бил приключен.