на живо

Вижте страхотния пробив на Антонио Вутов, довел до победния гол на България срещу Кипър (ВИДЕО)

Георг Илиев вкара единственото попадение в контролата в Правец

Младежкият национален отбор на България по футбол записа първа победа в международен мач под ръководството на Антони Здравков. Нашите надиграха с 1:0 Кипър в приятелска среща, играна в Правец.

Футболистът на Удинезе Антонио Вутов изработи единствения гол в 10-ата минута, когато проби по лявото крило, прокара топката през краката на противников бранител, след което асистира на Георг Илиев.

Малко след това кипърците удариха гредата. До края на първото полувреме близо до удвояване на преднината бяха Борислав Цонев и Милен Гамаков.

В началото на втората част футболистите на Антони Здравков организираха няколко опасни атаки, които обаче не бяха завършени с голови удари. Постепенно темпото поспадна и все по-рядко се откриваха голови възможности пред двата тима.

Към края на двубоя грешка на резервния вратар на България Красимир Костов за малко не бе наказана с изравнителен гол. В последните няколко минути домакините няколко пъти обстрелваха кипърската врата, но без успех.

В крайна сметка българските младежи взеха важна победа за самочувствие преди следващата контрола в петък срещу Австрия във Виена. Двете приятелски срещи ще помогнат на нашите футболисти да се обиграят за евроквалификациите срещу Румъния и Люксембург през септември. В първия си квалификационен двубой отборът на Здравков загуби с 1:3 от Уелс.

БЪЛГАРИЯ - КИПЪР 1:0
1:0 Георг Илиев (10')