на живо

Включиха Джокович в жребия за Индиън Уелс, но не е ясно дали ще го пуснат в САЩ

Григор Димитров срещу Томи Пол в първия кръг

Reuters

Новак Джокович е включен в жребия за основната схема на Мастърса в Индиън Уелс, въпреки че все още не е ясно дали ще може да участва на турнира. 

В последните изисквания от 3 март за влизане в Щатите пътуващи, които не са граждани на САЩ трябва да представят доказателно за ваксинация.

Снимка: Reuters

"Не можем да кажем дали той ще участва и дали ще получи одобрение от CDC (Центърът за контрол и превенция на болестите в САЩ)", съобщиха организаторите.

Преди няколко седмици сърбинът заяви, че е готов да пропусне турнири, но няма да бъде принуден да се ваксинира срещу COVID-19. Припомняме, че през януари се развихри истинска сага около участието на Ноле на Откритото първенство на Австралия. Първо той получи медицинско изключение, но при кацането си в Мелбърн се появиха проблеми с визата му и след близо 2-седмична драма той беше депортиран.

Снимка: Reuters

От началото на 2022 г. Джокович е играл само на един турнир - този в Дубай, където отпадна на четвъртфинал, а след това сдаде трона в ранглистата.

В Индиън Уелс ще участва и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Негов първи съперник е представителят на домакините Томи Пол. При успех номер 35 в ранглистата ще се изправи срещу третия в света Александър Зверев.