на живо

ВКС се произнесе по казуса между ЦСКА и "Камеко" за спорния парцел (ДОКУМЕНТИ)

Определението не подлежи на обжалване

ЦСКА загуби делото, заведено от фирма "Камеко" АД за земи край Бяла, който бяха включени в активите на фалиралото дружество, стана ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС) от понеделник, 29 юли. Определението не подлежи на обжалване.

Година след фалита на ЦСКА въпросната фирма изяви претенции, че част от парцел от армейските имоти е нейна собственост, докато от клуба бяха категорични, че това не е така.

През 2017 г. "Камеко" завежда дело в Окръжен съд Варна и го печели. Постига успех и на втора инстанция в Апелативен съд Варна.

През май 2017 г. дружеството "Ред Енимълс" ЕООД, приближено до първодивизионния тим, спечели търга за активите и емблемата с оферта на стойност 8 млн. лева. Парите бяха преведени по сметка на ЦСКА в края на миналата година, но съдът все още не е дал разрешение за тяхното разпределение.

"Ред Енимълс" беше собственост на червения фен Иван Велчев-Кюстендилеца. След спечелването на търга, акциите на фирмата бяха придобити от приближената до Гриша Ганчев - Искра Григорова. Смяната на собствеността на "Ред Енимълс" бе осъществена в деня, в който бе обявено, че дружеството е платило осемте милиона лева, с които спечели търга за активите на ПФК ЦСКА АД.