на живо

Владимир Илиев разбрал, че е "Спортист на годината"... на масаж (ВИДЕО)

"Наградата е едно признание за моя труд през всичките години", заяви биатлонистът

Биатлонистът Владимир Илиев официално получи приза "Спортист на годината" за 2019-та. 32-годишният троянец напълно заслужено спечели наградата, след като завоюва сребро в индивидуалната дисциплина (20 км) на световното първенство в Йостерсунд (Швеция). Вече на родна земя Илиев разказа по какъв куриозен начин научил, че е спортист №1 на България.

"Беше малко куриозно наистина, понеже във Франция нямахме добър интернет и като цяло обхват на телефона в хотела, в който бяхме. Бях на масаж и някой, мисля че треньорът, влезе и каза, че така бил разбрал. Бях развълнуван, доколкото може един човек на масаж да бъде развълнуван", сподели Илиев.

"Това е едно признание за моя труд през всичките години. "Спортист на България" е голяма чест. Не на всеки се случва такава награда да притежава. Ще работя за все по-добри успехи в бъдеще. Не съм очаквал наградата, не съм и мислел за нея. Сред първите трима предполагах, че ще бъда, а за първото място имах някои съмнения. Надявам се самият биатлон да се развива в България, защото имаме прекрасни дадености, а изоставаме доста от Европа и света"

"В сравнение с миналата година стартирам доста по-уверено, доста по-добре. Смятам, че в нашия спорт, ако си сред първите 20 постоянно, имаш шансове да се качиш на почетната стълбичка. Това е нещото, което търся аз", коментира биатлонистът.

Снимка: Lap.bg

Тагове: