на живо

Владимир Николов става треньор на "Левски"

Бившият капитан на националния отбор ще променя дисциплината при "сините"

Lap.bg

Бившият капитан на националния отбор по волейбол и настоящ президент на "Левски" - Владимир Николов, ще влезе в нова роля през следващия сезон. Той ще бъде треньор на "сините" на мястото на Петър Шопов.

Николов обяви, че е изключително ентусиазиран от новия си пост, а първото нещо, на което ще обърне внимание в тима е дисциплината.

"В тренировъчния процес, във физическата подготовка, в отношението към работата. Аз вярвам, че само с дисциплина може да има развитие и резултати. Другото е плод на случайност и няма как да е трайно във времето", каза Николов.

Той разкри и трансферните планове на "сините" за предстоящия сезон. Николов ще се опита да привлече няколко опитни играчи, които да помогнат за израстването на младите.

"Време е те да направят прехода от момчета към мъже. Да станат по-отговорни и да си дадат сметка какви жертви трябва да направят, ако искат да станат професионалисти, каквито се търсят и в добрите европейски отбори. Вярвам, че мога да им помогна в това.", каза той.

Николов очерта целите пред тима за следващия сезон - първо място в първенството. "През цялата си кариера като състезател съм се стремил само към първото място. Не виждам причина това да се променя и в ролята ми на треньор. Знам, че ще е много трудно, знам, че поне няколко отбора ще направят добри селекции и ще искат същото. Трябва да направим всичко, което зависи от нас", заяви бившият капитан на националния отбор.