на живо

Владислав Стоянов се завръща в "Лудогорец" за мачовете с "Интер"

Вратарят не е играл за "орлите" в европейските турнири от февруари 2017 г.

facebook.com/pfcludogorets1945

Вратарят Владислав Стоянов е картотекиран в състава на "Лудогорец" за предстоящите мачове от 1/16-финалите в Лига Европа срещу "Интер". Срещите ще се изиграят на 20 февруари в Разград и 27 февруари в Милано. 

Стоянов се завръща в редиците на "орлите" за мачове от европейските клубни турнири за първи път от 23 февруари 2017 г., когато игра срещу датския "Копенхаген" в среща от 1/16-финалите в Лига Европа.

След това вратарят се контузи тежко на лагер с националния отбор. Той скъса пателарно сухожилие в лявото коляно и се подложи на операция. Очакванията бяха Стоянов да отсъства от игра между 6 и 8 месеца, но усложнения и нови интервенции наложиха той да не застава под рамката на вратата за мач на "Лудогорец" цели 966 дни.

Снимка: facebook.com/pfcludogorets1945

След няколко мача с втория отбор на разградчани, той замина за лагер с тима в Турция. Там явно е спечелил доверието на новия треньор Павел Върба, който го включи в групата за важните мачове с "Интер".

Без картотека за европейските двубои остана Джоди Лукоки, който все още не е подновил договора си с тима.

Ето съставът на "Лудогорец" за мачовете с "Интер":

ВРАТАРИ: Пламен Илиев, Владислав Стоянов, Дамян Дамянов 

ЗАЩИТНИЦИ: Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Талеб Тауата, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Георги Вълчев

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ: Дан Битон, Абел Анисе, Светослав Дяков, Стефан Баджи, Каули Оливейра, Марселиньо, Иван Йорданов, Станислав Вълчев 

НАПАДАТЕЛИ: Якуб Швиерчок, Мавис Чибота, Жоржиньо, Клаудиу Кешеру, Вандерсон