на живо

Владо Стоянов: Надявам се вратарят да "замръзне" срещу ЛАСК

"В съблекалнята никога не е имало проблеми между футболистите", заяви вратарят на "Лудогорец"

Владо Стоянов: Надявам се вратарят да "замръзне" срещу ЛАСК

Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов се надява той или неговия колега Пламен Илиев да "замръзне" на вратата по време на срещата на тима от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа срещу ЛАСК или с други думи - да няма нужда да се намесва често в мача и да брани вратата си.

Сблъсъка може да гледате пряко по bTV Action от 19:30 ч.

"Който и да е на вратата, при всяко положение ще има доста работа, тъй като отборът на ЛАСК е доста сериозен, доста силни са в атака. Дали ще съм аз, дали ще е Пламен е без значение. Трябва да сме пределно концентрирани, тъй като ще има доста работа. Дано моите съотборници да ме опровергаят и за вратаря да няма много работа. Това значи, че отборът играе добре и не позволява на противника да създава положения. Пожелавам си да "замръзнем" на вратата", заяви Стоянов преди срещата.

Снимка: Lap.bg

В първия си мач от групите "Лудогорец" загуби с 1:2 у дома от "Антверпен". Това доведе до смяна на треньорската позиция. Павел Върба беше освободен, а вместо него поста зае Станислав Генчев. Според Стоянов рокадата не се е отразила на футболистите.

"Аз съм в доста време в тази съблекалня. Казвал съм го и преди - никога не е имало никакви проблеми между футболистите, въпреки че сме доста националности, винаги сме се разбирали добре. Ситуацията не се е променила по никакъв начин. Въпреки че имаме доста нови хора, успяхме за кратко време да изградим един доста добър колектив. Мога да кажа, че атмосферата в съблекалнята наистина е добра. Смятам, че аз и моите колеги с нетърпение чакат този двубой. Всеки е пределно мотивиран да покаже най-доброто от себе си. Дай Боже, да успеем да победим", анализира той.

Снимка: Lap.bg

Вратарят определи мачовете в европейските клубни турнири като "наслада" и заяви, че остава оптимист за представянето в Австрия.

"За мен това е една наслада, да изпиташ едно удоволствие от футбола. На европейска сцена усещането и емоцията е съвсем различна от вътрешния шампионат. Предполагам, че и моите колеги се чувстват по същия начин. И друг път сме почвали неубедително. Има достатъчно мачове, в които да успеем да спечелим точки. Това, че сме загубили от "Антверпен" вкъщи, не означава, че не можем да ги победим като гости. Сега всички сме фокусирани върху двубоя, който ни предстои. Надявам се да можем да спечелим 3 точки", каза той.

Гледайте мача ЛАСК - "Лудогорец" пряко по bTV Action от 19:30 ч. днес (28 октомври).