на живо

Влахович пристигна в Торино. Очаква се трансферът му в "Юве" да бъде обявен до часове

Сърбинът заложи на костюм и риза в цветовете на новия си отбор

Twitter

Сръбската футболна звезда Душан Влахович вече е в Торино. За това потвърдиха от новия му клуб - "Ювентус". 

Нападателят, който играеше за "Фиорентина", преминава медицински прегледи, а точно навръх 22-ия му рожден ден се очаква да подпише договор с "бианконерите" и сделката да бъде официално обявена до края на деня. 

Влахович беше посрещнат от десетки фенове, а сам реши да се облече официално и в цветовете на "Юве" - черно и бяло. 

Снимка: Twitter

За трансфера се знае, че ще е на стойност 75 млн. евро (5 млн. от тях под формата на бонуси). Сделката се забави, тъй като сърбинът даде положителен тест за коронавирус и трябваше да е под карантина. Той вероятно ще носи фланелката с номер 28 в "Юве".

Снимка: Twitter

Професионалната кариера на Влахович стартира, когато той е на 15. От школата на "Партизан" преминава в мъжкия тим, за който играе 3 сезона и печели шампионската титла през 2017 г. и два пъти Купата на Сърбия - 2016, 2017 г.

Снимка: Twitter

През февруари 2018 г. той се присъедини към "Фиорентина". Слуховете гласят, че на "виолетовите" го препоръчва тогавашният му съотборник в белгардския гранд - Валери Божинов. 

За "Фиорентина" Влахович изигра 108 мача, в които вкара 49 гола. През 2021 г. той изравни най-доброто постижение на Кристиано Роналдо за голове в Серия "А" за една календарна година - 33.

Той обаче си навлече гнева на тифозите на "Фиорентина" тъй като отказа доста солидни оферти, за да остане в тима. В "Ювентус" той ще взима по 7 млн. евро на сезон.