на живо

Влахович вече е играч на "Ювентус" (ВИДЕО)

"Бианконерите" осъществиха най-скъпия трансфер тази зима

Душан Влахович вече е играч на "Ювентус"! Италианският гранд обяви привличането на нападателя с договор до лятото на 2026 г., в който е заложена клауза за удължаване с още една. Сръбският национал ще заработва по 7 млн. евро на сезон и ще носи №7.

22-годишният Влахович идва в "Ювентус" от "Фиорентина", с чийто екип има 17 гола в 21 мача през настоящата кампания. "Бианконерите" спечелиха битката за подписа му с редица грандове, като най-голям интерес към него имаше от английската Висша лига.

Според известния журналист Фабрицио Романо, трансферната сума е в размер на 75 млн. евро с бонуси. Това прави Влахович най-скъпия тази зима. До днес над всички беше Феран Торес, който смени "Манчестър Сити" с "Барселона" срещу 55 млн. евро по-рано този месец.

Професионалната кариера на Влахович стартира, когато той е на 15. От школата на "Партизан" преминава в мъжкия тим, за който играе 3 сезона и печели шампионската титла през 2017 г. и два пъти Купата на Сърбия - 2016, 2017 г.

През февруари 2018 г. той се присъедини към "Фиорентина". Слуховете гласят, че на "виолетовите" го препоръчва тогавашният му съотборник в белградския гранд - Валери Божинов.

За "Фиорентина" Влахович изигра 108 мача, в които вкара 49 гола. През 2021 г. той изравни рекорда на Кристиано Роналдо за голове в Серия "А" за една календарна година - 33.