на живо

Внимание! Даниеле де Роси приближава!

Татуировката на капитана на "Рома" не е случайна

Getty Images

Даниеле де Роси е зад гърба ти! Това звучи опасно! Особено ако си запознат с дългата и хармонична история на капитана на "Рома" и... червените картони.

Няма шега, няма измама - Де Роси е "вълк" и хапе! При това здраво! Така че да бъде изгонен само с... червен картон.

Снимка: Getty Images

Днес за "Рома" и Даниеле, който никога в 34-годишния си живот не е носил друга фланелка, предстои ново изпитание - първа среща от полуфиналите в Шампионската лига срещу "Ливърпул". Мачът може да гледате пряко по bTV Action от 21:00 ч. И докато фенове се вълнуват от резултата, играчите на мърсисайдци треперят за... живота си. Все пак Даниеле де Роси е на терена!

Връщаме ви на световното първенство през 2006 г. В 28-ата минута на срещата младият Де Роси е изгонен с директен червен картон. Причината е жесток лакът в лицето на Брайън Макбрайт от тима на САЩ. 

След като изтърпява наказанието си, римлянинът се завърна в тима, а на финала вкара една от дузпите, за да може след това той и тимът му да празнуват като шампиони на света.

Снимка: Getty Images

Съвсем пресен е случаят от шампионатния мач на "Рома" срещу "Дженоа". През второто полувреме ядосаният Де Роси удари шамар на своя колега при твърдо единоборство в наказателното поле. 

След това наследникът на легендата на "вълците" Франческо Тоти се извини на съотборниците, треньора и най-вече на феновете на тима.

Не че не го бяха виждали да прави същото през 2012 г., когато в градското дерби срещу "Лацио" цапардоса Стефано Маури.

Даниеле е емоционален и това личи не само на терена, където можем да го оправдаем до известна степен с голямото количество адреналин и преследването на победа заради честта на "Рома" и Италия. Де Роси преживя тежко отпадането на Скуадрата от финалите на световното първенство, въпреки че беше резерва.

В последния си мач с фланелката на Италия, емоционалният футболист вдигна скандал на тогавашния треньор Джампиеро Вентура, който му нареди да загрява при неизгодния резултат 0:0. "Защо, по дяволите, аз да влизам? Трябва ти Инсиние! Не искаш равен, а победа!", крещеше тогава защитникът Де Роси.

След последния съдийски сигнал и сълзите в очите на феновете, думите му изглеждаха пророчески.

Но колкото и да е голяма любовта му към националния отбор, Де Роси носи "Рома" в сърцето си. 

"През главата ми понякога минават мисли каква щеше да бъде кариерата ми ако бях поел по друг път, но не съжалявам за решението си. Всичко опира до това да бъдеш "римлянин". Понякога, докато си седя на дивана вкъщи, си мисля: "Ако не бях роден в Рим, сигурно никога нямаше да бъда фен на "Рома". Никога нямаше да усещам този дълг, тази отдаденост към феновете, към града, към хората". Истината е, че обичам да бъда тук. Обичам това, че мога да правя хората щастливи, независимо дали е за един или три мача. Обичам да ги виждам щастливи", сподели Де Роси наскоро.

Оферти за неговият подпис не липсват. През годините той е бил изкушаван от "Челси", "Манчестър Юнайтед", "Фиорентина" и редица други. Само че парите за голямото римско сърце са просто цифри

Снимка: Getty Images

"Да си фен на "Рома" не е лесно, но всеки един от нас се гордее да бъде такъв. Всички млади момчета по трибуните искат да бъдат като мен или Франческо Тоти. Всички заедно преживяваме несгодите на отбора, неясното бъдеще, но и всички щастливи моменти", емоционален е капитанът.

За съперниците обаче моментите срещу него не са от най-щастливите. Не се лъжете от татуировката на ръката му, която изобразява любимата героиня на дъщеря му от шоуто "Телетъбис". Погледнете върху прасеца му! Там е истината!

Снимка: Getty Images

Де Роси е готов на всичко за победата и честта на своята "Рома"! Няма никакво съмнение, че ще го покаже и днес (24 април) срещу "Ливърпул". А всички ще може да го видим пряко по bTV Action от 21:00 ч.