на живо

Внук и мач за историята за Росен Барчовски

Дъщерята на треньора Ивета роди момченце в САЩ

Lap.bg

Да отвориш нова страница в историята на българския баскетбол и да станеш дядо за първи път. С това усещане от понеделник вечер насам живее Росен Барчовски. Селекционерът на мъжкия национален отбор все още не знае на коя новина да се зарадва повече. Да не говорим, че тези две новини, всъщност, са свързани.

Докато избраниците на Барчовски воюваха за всяка педя земя с много воля и характер срещу един от лидерите в нашата група от евроквалификациите – Латвия, на другия край на света, в Маями, по-голямата дъщеря на Барчовски също имаше планове просто да стиска палци на баща си и да гледа мача по телевизията.

Вместо това, по средата на двубоя и няколко дни преди термина, Ивета Барчовска усеща, че водите ѝ изтичат и по най-бързия начин потегля към болницата. Ситуация, която по-малката щерка на треньора – Лора, съвсем умишлено скрива от татко си докато не завърши битката срещу балтийците.

Снимка: Lap.bg

А то, каква битка само! Среща с две продължения и победа със 110:104 в уникален мач. За първи път в историята на мъжкия ни национален отбор ние печелим подобна драма. За нея пък виновни бяха всички от "лъвовете", но най-вече Станимир Маринов, който прониза съперника с невероятна тройка с табло 3 секунди преди края на редовното време за 85:85, както и Дий Бост. Почти на земята, с една ръка и с болки, с които устиска до последната сирената, американецът реализира 3 точки също от невероятно положение – 109:104, а след това не трепна и от линията за изпълнение на наказателни удари.

Едва след като се прибира в хотела след мача, Росен Барчовски научава щастливата вест – дядо е за първи път, а внучето му се появи на бял свят като… победител. Съвсем в реда на нещата на легендарната баскетболна фамилия у нас Барчовски.

Снимка: facebook.com

Тагове: