на живо

Внушителен брой медали за България от европейското по таекуондо ITF (ВИДЕО)

Второ място за тима ни в комплексното класиране

По чудесен начин за България завърши европейското първенство по таекуондо ITF в Талин, Естония. Общо 37 медала спечелиха националите ни по време на шампионата. Надпреварата беше във всички възрастови групи и в конкуренцията на 950 състезатели от 35 държави.

Големият успех на родната делегация дойде в последния ден на състезанието. По традиция руските таекуондисти печелят титлите в отборно - спаринг (мъже) и силов тест – (жени), но българите успяха да ги детронират и спечелят златните медали в двете най-престижни надпревари. 

"11 златни, 7 сребърни, 19 бронзови медала - на това се равнява големият успех на България. Страната ни завърши на второ място в комплексното класиране след Русия", каза в студиото на "Тази сутрин" вицепрезидентът на българска федерация Костадин Димитров.

"Това бойно изкуство ми дава всичко. Занимавам се с този спорт от 20 години. Започнах случайно, но той спечели сърцето ми. Не можеш да се откажеш от нещо, което те прави щастлив", каза 11-кратната европейска шампионка Албена Ситнилска.

Повече в следващото видео: