на живо

Войната Рамос - Ловрен вилнее с пълни сили във футбола

Двамата си разменят "любезности" мач след мач

Reuters

Нова война разкъсва футболния свят от няколко седмици! Емоционалните Серхио Рамос и Деян Ловрен не спират да сипят обида след обида един към друг, а на нас ни остава само да чакаме поредния рунд от свадата. Той се случи вчера (15 ноември) след мача между националните тимове на двамата Испания и Хърватия в Лигата на нациите.

Но да започнем отначало. 

В началото на месеца Ловрен обяви, че е сред петимата най-добри футболисти на своя пост в света в момента, като посочи, че звездата на "Реал" Мадрид прави доста повече грешки от него.

"Вероятно влизам в топ 5 на защитниците. Посочете играч, който ще играе финал на Шампионска лига, а месец по-късно - във финала на световното първенство. Аз съм вторият такъв в Англия след Тиери Анри. Проверил съм. Макар че загубих и в двата финала, заслужавам уважение", започна обяснението си Ловрен, а след това добави:

"Вземете един Серхио Рамос - той прави повече грешки от мен. Въпреки това в Реал никой не гледа грешките, ако отборът печели с 5:1 или 5:2. На мен не ми върви. Когато греша, ние задължително губим с 0:1. Но няма страшно. Без грешки нямаше да съм там, където съм сега".

Снимка: Reuters

Испанецът естествено не остана длъжен на своя колега от "Ливърпул".

"Казвал съм много пъти, че не знам дали такива неща се изричат от разочарование или поради някакви други причини. Няма да отговарям на Ловрен или на някой друг, който иска да си осигури първите три страници или иска спортните новини да започнат с него", по-философски заяви Рамос.

Кулминацията дойде в сблъсъка от Лигата на нациите, в който хърватите победиха с 3:2. При едно единоборство Ловрен закачи с лакът Рамос, а след това коментира ситуацията в съблекалнята във видео на живо в своя профил в "Инстаграм".

"Убих го с лакът! Ха-ха! 3:2! А ти, "майсторе", си говори на пресконференциите!", заяви Ловрен. След това той закри знамето на Испания на фланелката си, посочи хърватския флаг и каза: "Само това има значение!"

Футболният свят очаква отговор от Рамос.