на живо

Волейболистите с различно лице на европейското (ВИДЕО)

Седем промени сред избраниците на Силвано Пранди

Волейболистите с различно лице на европейското (ВИДЕО)

Различно лице на европейското през септември. На това се надяват в мъжкия национален отбор след разочароващото представяне в Лигата на нациите, където балансът бе 13 загуби от 15 мача. 

Сред избраниците на Силвано Пранди има седем значими промени. Завръщат се Николай Николов, Светослав Гоцев и Тодор Скримов, които не взеха участие в Лигата на нациите. Сред новите имена са също диагоналите Велизар Чернокожев и Жани Желязков, центърът Илия Петков и либерото Петър Каракашев. 

"Най-важното сега е да се подготвим, да видим кой в какво състояние е и да няма контузии. От там нататък се надявам да покажем каквото можем, надявам се то да е достатъчно, за да направим едно добро класиране, в крайна сметка, ако не го заслужаваме – нека по-силните отбори да ни побеждават.", коментира Николай Николов пред журналистите.

"Лъвовете" се готвят усилено за европейското първенство, което ще се проведе от 1 до 19 септември в Полша, Чехия, Финландия и Естония. Българският тим ще стартира надпреварата в Острава, като в група D ще срещне тимовете на домакина Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора.