на живо

Волейболната федерация се похвали с "мегадоговор" напук на пандемията

Договорът е на стойност 600 хил. лева, които ще бъдат използвани за изграждането на структура за волейболните школи

БФВ

Българската федерация по волейбол (БФВ) се похвали с подписването на "мегадоговор" за дългосрочно партньорство на стойност 600 хил. лева.

Договорът е с инвеститора в жилищния и бизнес комплекс "Гаритидж парк". Компанията, която се управлява от Давид Давидов и Атанас Гаров, ще дава по 120 хил. лева годишно до 2025 г.

"Контрактът ще има огромно значение за бъдещото развитие на детско-юношеските школи в страната", се казва в съобщението, публикувано в сайта на волейболната федерация.

Снимка: БФВ

Средствата ще бъдат използвани за изграждането на структура, която ще подпомага волейболните школи. В момента се строи многофункционална зала, която ще се използва от волейболния "Левски".

"Много се радвам, че във време на безпрецедентна криза не само в България, а въобще в целия свят, има хора със спортни сърца, които са готови да отделят сериозни суми за спорта. Подписването на този първи договор е началната стъпка от дълъг път, който трябва да извървим за едно по-добро бъдеще на родния волейбол", каза Любомир Ганев, който застана начело на федерацията на 13 март.

bTV призовава: останете си вкъщи!