на живо

Волейболният финал при мъжете в зала "Христо Ботев" в София

ЦСКА и "Нефтохимик" се договориха с представители на федерацията. Бургазлии се отказаха от домакинство

Lap.bg

Третият и четвъртият мач от финалната серия за определяне на българския волейболен шампион при мъжете между ЦСКА и "Нефтохимик" ще се играе в столичната зала "Христо Ботев". 

Това стана ясно след тристранна среща между представителите на двата клуба-финалисти и Българската федерация по волейбол.

Третият мач от серията ще се състои на 23 април, а евентуален четвърти - ден по-късно. Ако финалния сблъсък трябва да се реши в пети мач, то той ще се играе на 25 април отново в "Христо Ботев". Бургаският тим направи компромис, тъй като двама негови играчи - Димо Димов и Георги Петров, трябва да се явят на сбор с националния отбор в София на 26 април.

От ЦСКА искаха да играят срещу бургазлии в собствената си зала "Васил Симов" или в близката тренировъчна зала на "Арена Армеец". Те обаче нямат нужния капацитет, а "червените" не могат да гарантират, че са обезопасени. Така се стигна до вариант "Христо Ботев" и изместена дата. Първоначалните планове на федерацията бяха третият мач да се играе на 19 април, но за тази дата няма свободни зали в столицата.

В момента "Нефтохимик" води в серията с 2:0 победи, постигнати в зала "Младост". Играе се до 3 победи в 5 мача.