на живо

Волейболният "Левски" подкрепя ЦСКА в битката за зала "Армеец" (ВИДЕО)

"Сините" ще домакинстват в зала "Универсиада" и в "Арена Армеец" през новата година

bTV

Ръководството на волейболен клуб "Левски" обяви своята безрезервна подкрепа към "вечния си враг" ЦСКА в битката за запазване на тренировъчната зала "Армеец", в която занимания провеждат юношеските формации на клуба.

Преди дни президентът на "червените" - Александър Попов обяви, че е получил предизвестие, в което се съобщава, че подрастващите трябва да освободят залата от 2 януари 2017 г. Тогава Попов заяви, че от клуба имат готовност за протест.

"Като отбор, който е ангажиран с детско-юношеска школа, ние силно се надяваме, че ще от ЦСКА ще достигнат до резултат, който да удовлетворява клуба", заяви вицепрезидентът на "Левски" - Давид Давидов.

От "синия" клуб имат добра новина за своите фенове. От следващата година отборът ще играе домакинските си срещи в зала "Универсиада", а дербито на 22 февруари срещу ЦСКА ще събере публиката в "Арена Армеец".

"Общата оценка за представянето на отбора през есенния полусезон, е че очакванията към отбора са били по-високи", направиха равносметка от ръководството на "Левски".

Снимка: Lap.bg

Отборът е на пето място във временното класиране с 19 точки. 

"Сезонът за "Левски" започна с кадрови проблеми, като няколко основни състезатели не бяха в оптимално състояние. В отделните мачове се забелязваха големи амплитуди в представянето и елемент на непредвидимост. Същото води до заключения относно физическата кондиция на отбора, като тя ще бъде основен приоритет преди следващите мачове от 2017 г. Въпреки всичко завършваме годината с оптимизъм. Той се базира, както на резултатите, както на играта в последните мачове. Започваме да виждаме в отбора лицето искаме - характер, настроение и удоволствие от играта. Допълнителна увереност идва от факта, че ще играем следващите си мачове в София и пред свои фенове", казаха още от клуба.