на живо

Волейболният "Левски" с нова зала за сезон 2019/2020

Съоръжението е за 5 млн. лева и ще се намира до местността „Витошки Камбани”

Lap.bg

Волейболният отбор на "Левски" ще може да започне сезон 2019/2020 в нова зала. Днес бе поставено началото на новия строеж до местността „Витошки Камбани” с София. 

На церемонията присъстваха министъра на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, собственикът и треньор на "Левски" Владимир Николов, треньорът на ЦСКА Александър Попов, заместник-кметът на София Дончо Барбалов и др.

"През последните години аз винаги съм се възхищавал на това, което Владимир Николов прави вече не като състезател, а като лидер на този клуб. След Европейското първенство по волейбол той направи истински фурор и започна да разкрива волейболни школи в цялата страна. Това е пътят, когато има едно голямо състезание. Именно, за да може колкото се може повече деца да се запалят по най-успешния български колективен спорт ние финансираме домакинства на Световни и Европейски първенства по волейбол", заяви министър Кралев.

Капацитетът на съоръжението ще бъде 1 700 зрители и ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове от Шампионска лига по волейбол.