на живо

Волейболните "Левски" и ЦСКА се обединиха в помощ на болно момче

15-годишното момче се нуждае от средства за лечение на остра лимфобластна левкемия

Lap.bg

Волейболните отбори на "Левски" и ЦСКА се обединиха, за да помогнат на 15-годишния Даниел Сакалиев. Двата тима, които в сряда (22 февруари) изиграха Вечното дерби в зала "Арена Армеец", ще предоставят за продажба по една фланелка и топка с автограф. 

Кампанията се нарича „Съперници на игрището, заедно в доброто“. От волейболните отбори я започнаха още на мача. В урните разположени в залата бяха събрани 2658,21 лева. Фланелките и топките пък са с начална цена 500 лв. за всеки артикул. 

Желаещите да ги закупят и съответно да помогнат на момчето може да получат повече информация на официалните страници на двата клуба във Фейсбук или на телефон 0888956171. 

15-годишният Даниел Сакалиев страда от остра лимфобластна левкемия. Диагнозата му е поставена още преди две години. Започва лечението си в България и състоянието му се стабилизира, след което той е в ремисия за доста дълъг период от време.

За съжаление декември месец 2016-та година, Дани се разболява от менингит,  придружен с висока температура. Лечението започва с лумбална пункция и антимикотична терапия, след които температурата започва да спада и състоянието му се подобрява. Но левкемията се завръща. 

Лекарите в България смятат, че е безсмислено да повтарят лечението от преди две години и че единственото спасение за Дани е трансплантация на костен мозък в Германия. Донор вече има – по –големият брат на Даниел, но финансите са непосилни за семейството му, което е от малък родопски град  - Ардино. Сумата от 300 000 лв. за трансплантацията трябва да се набави за два месеца.

Банкова сметка в евро
Bank: DSK BANK
Name: DANIEL YASENOV SAKALIEV
IBAN: BG45STSA93000024150243
BIC: STSABGSF

Банкова сметка в лева
Банка: ДСК
Име: Даниел Ясенов Сакалиев / DANIEL YASENOV SAKALIEV
IBAN: BG24STSA93000024150136
BIC: STSABGSF