на живо

Волейболистите допуснаха осма загуба в Лигата на нациите

"Лъвовете" отстъпиха с 1:3 на Аржентина

Мъжкият национален отбор по волейбол допусна осма загуба в Лигата на нациите в Римини (Италия)! "Лъвовете" отстъпиха с 1:3 (20:25, 25:16, 18:25, 18:25) на Аржентина в 10-ия си мач от турнира. Така "трикольорите" остават на 14-о място в класирането с актив от 7 точки, докато съперникът се изкачи до 8-ото с 14 пункта.

Аржентинците доминираха в първия гейм и водеха с 8:7, а след това и с 16:12 на техническите прекъсвания, съхраниха с лекота аванса си и затвориха откриващата част с 25:20.

"Лъвовете" отговориха подобаващо на предизвикателството. Тимът на Силвано Пранди бе безапелационен във втория гейм и се наложи с 25:16.

Третият гейм бе равностоен. Националите започнаха отлично, но постепенно Аржентина изравни играта. Стигна се до 4 точки преднина за "гаучосите" при 15:19. И появата в игра на преминалия наскоро в италианския елитен "Монца" Денис Карягин не помогна. В крайна сметка аржентинците спечелиха с 25:18.

"Небесносините" не изпуснаха контрола и в четвъртия гейм, за да сложат точка на спора с 25:18. Утре България излиза срещу Сърбия, а Аржентина ще играе с Русия.

Съставите

България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Николай Колев, Стефан Чавдаров – Владислав Иванов-либеро (Мартин Атанасов)

Аржентина: Лучано Де Чеко, Бруно Лима, Факунде Конте, Николас Ласо, Себастиан Соле, Агустин Лосер – Сантияго Данини-либеро (Федерико Перейра, Есикиел Паласиос)