на живо

Волейнационалите се постараха, непобедимите французи се оказаха прекалено силни

Нашите изпуснаха промоция в елитната дивизия на Световната лига

FIVB

Българският национален отбор по волейбол загуби с 0:3 от Франция във финала на втора дивизия на Световната лига. Французите, които нямат поражение в тазгодишното издание на турнира, се класираха за финалите на Елита през следващата седмица в Бразилия и завоюваха промоция за най-високото ниво в надпреварата през 2016-а година.

Играчите на Пламен Константинов, които бяха подкрепяни горещо от над 5000 зрители в зала "Конгресна" във Варна, така и не намериха противодействие срещу мощните сервиси на противниците. Волейболистите на Франция освен това показаха и много стабилна игра в защита.

Французите бяха безапелационни в първите два гейма, които бяха спечелени на 16 и на 20 точки. Интрига имаше само в последната част, която протече равностойно до 20:20. При разиграването на решителните точки обаче по-концентрирани бяха волейболистите на Франция, които триумфираха след 25:21 в своя полза.

България остана на втората позиция във втора дивизия на Световната лига и на десето място в цялата Световна лига за настоящия сезон.