на живо

Цветан Соколов и звездите на "Лубе" гостуват на "Равена" по RING

Гледайте "Равена" - "Лубе Чивитанова" тази вечер от 19:00 ч.

legavolley.it

В предпоследния ден от 2018-а година италианският волейболен шампионат ще предложи нов зрелищен двубой в ефира на телевизия RING.

Снимка: legavolley.it

Едно от най-интересните първенства се завърна в каналите на bTV Media Group на 26 декември със срещата между "Верона" на Матей Казийски и "Монца" на Виктор Йосифов, спечелена от домакините с 3:0.

Сега зрителите на RING ще могат да видят в действие и третия от общо четирима българи, които се подвизават в елита на Италия.

Този път под светлините на прожекторите ще бъде Цветан Соколов, който със своя "Лубе Чивитанова" ще се изправи срещу "Равена". Изявите на българския диагонал можете да проследите от 19:00 както по RING, така и онлайн на платформата Voyo.bg.

Снимка: legavolley.it

Срещата между двата тима е от 15-ия кръг на шампионата и противопоставя отбори с коренно различни цели.

Домакините от "Равена" се намират на осма позиция в първенството и се борят за оставане в челната осмица и класиране за плейофите. В тима голямата звезда е Камил Ричлички, който заби 24 точки в последния мач срещу "Милано".

Срещу "Равена" ще се изправи отбор с цяла плеяда звезди.

Снимка: legavolley.it

В редиците на "Лубе" е кубинското трио Османи Хуанторена (с италиански паспорт), Роберланди Симон и Йоанди Леал (с бразилски паспорт). Компанията допълват един от най-добрите разпределители в света - бразилецът Бруно Резенде и, разбира се, черешката на тортата за българските фенове - Цветан Соколов. В центъра пък ще можете да се насладите на играта на Драган Станкович.

"Лубе" е част от "Голямата четворка" на италианския волейбол и се цели във възможно най-предно класиране преди началото на плейофите. Тимът направи треньорска рокада, след която изглежда тотално променен под наставленията на Фердинандо де Джорджи.

Играта на "Чивитанова" става все по-убедителна, а с голяма заслуга за добрите резултати е и Соколов. Родният национал пропусна световното първенство през лятото заради операция на коляното, но постепенно възвръща познатото си високо ниво. Потвърждение за добрата му форма е и избирането му за най-добър диагонал на световното клубно първенство, което се проведе преди месец в Полша.