на живо

Возняцки бясна: От трибуните заплашваха семейството ми със смърт

Световната номер 2 се оплака, че охраната в Маями не се е намесила

Getty Images

Разкрития за грозни обиди и дори заплаха със смърт от страна на зрители по трибуните в Маями направи световната номер 2 Каролине Возняцки.

Световната номер 2 отпадна от турнира, след като загуби от Моника Пуиг. След мача тя написа в "Туитър", че тенисът е игра с победи и загуби, но е недопустимо да чува смъртни заплахи от трибуните по време на мач.

"Снощи загубих от моята опонентка и приятелка Моника Пуиг в Маями. Напълно наясно съм, че тенисът е игра на победи и загуби. Въпреки това по време на мача хора от трибуните пожелаваха смърт на майка ми и баща ми и ме наричаха с имена, които не мога да повторя.

Казаха на племенницата на годеника ми, която е на 10, да „млъква и да сяда“, докато охранителите не предприеха никакви действия и дори позволяваха всичко това да се случва.

Окуражавам феновете да подкрепят любимците си и обожавам предизвикателната атмосфера, но някои граници бяха престъпени и това направи ситуацията отвратителна и за двете ни.

Надявам се организаторите на турира да вземат това на сериозно, защото е отвратителен пример за следващото поколение играчи и фенове. Пожелавам на Моника всичко най-добро напред в турнира", се казва в изявлението на датчанката.

Организаторите отговориха, че от фирмата, на която е поверена охраната на турнира, не са чули подобни викове от трибуните по време на срещата.