на живо

Вратарят на "Борнемут" е сред заразените с COVID-19 в английския футбол

Арън Рамсдейл предполага, че се е заразил, докато е пазарувал

Вратарят на "Борнемут" Арън Рамсдейл е един от играчите от английската Висша лига, дали положителна проба за COVID-19. Това призна самият той пред "Сън".

Рамсдейл е бил тестван през изминалата седмица заедно с още 995 играчи, треньори и служители на клубовете. Положителните проби са неговата и още една, за която до сега не се съобщават подробности.

Вратарят разкри пред "Сън", че при първата проверка, преди подновяването на тренировките, резултатът му е бил отрицателен. Той предполага, че се е заразил, докато е пазарувал между двете тестувания.

"През последната седмица не съм правил нещо необичайно. Единствено съм излизал до супермаркета и до бензиностанцията, за да си заредя колата. Не съм бил по-невнимателен, но изглежда, че съм се заразил точно при някое от тези излизания на пазар", обясни 22-годишният вратар.

Той няма симптоми, но ще остане под карантина вкъщи. 

Общият брой на заразените футболисти, треньори и служители в клубовете от Висшата лига е 8. Шест положителни проби бяха дадени преди подновяване на тренировките, а две при повторното тестване.

В момента тече трета проверка за заразени. Очаква се резултатите да станат ясни до четвъртък (28 май), когато ще се състои срещата, на която трябва да се определи окончателно датата за завръщане на мачовете. 

Футболът беше спрян на 13 март, след като броят на заразените с коронавирус във Великобритания започна да се повишава. До края на кампанията трябва да се изиграят 92 срещи.