на живо

Вратарят на "Наполи" припадна по време на мач. Приеха го в болница

"Няма нищо притеснително", успокоиха от клуба

Reuters

Вратарят на "Наполи" Давид Оспина бе приет по спешност в болница, още докато неговият тим играеше в мача от 28-ия кръг на Серия "А" срещу "Удинезе". Стражът, който играе в подгласника на "Ювентус" в италианското първенство под наем от "Арсенал", беше изваден от игра в 44-ата минута и директно беше транспортиран до близка клиника за преглед, след като припадна на терена.

Всъщност Оспина получи удар в главата от нападателя на противниците Игнасио Пусето, докато се опитваше да спре атака на "Удинезе" в самото начало на срещата. Той беше превързан от медицинския щаб на своя тим и продължи с изявите си на терена.

Снимка: Reuters

В 44-ата минута обаче вратарят на "Наполи" припадна на терена и се наложи влизането на носилка. 

Той веднага бе изпратен в близка клиника, където му беше направена снимка на главата. Оказа се, че колумбиецът има сътресение. След прегледа той е беше транспонтиран в по-голяма болница, в която остана под лекарско наблюдение.

Снимка: Reuters

От "Наполи" успокоиха, че състоянието на Оспина не е тежко.

"Преминал е преглед на главата с ядрено-магнитен резонанс и резултатите са добри. Ще преспи тази нощ в болницата, за да бъде под наблюдение", коментира треньорът Карло Анчелоти след мача, който "Наполи" спечели с 4:2.