на живо

Вратарят на "Реал" Мадрид страда от тревожно разстройство

Тибо Куртоа не се включи в последните тренировки на "белите"

Reuters

Вратарят на "Реал" Мадрид Тибо Куртоа е диагностициран с тревожно разстройство. Това твърди испанският сайт Okdiario.com

Белгиецът беше заменен през второто полувреме по време на мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Брюж", след като допусна два гола в своята врата. На негово място влезе резервният страж Алфонс Ареола.

Снимка: Reuters

Според източници от клуба, по време на мача Кутроа се е почувствал зле и е изпитвал болки в корема. След като се е прибрал в съблекалнята, той е бил замаян и е повръщал. Смята се, че това са симптоми на тревожност заради огромното напрежение върху него. След мача от най-силния европейски клубен турнир, белгиецът дори не е могъл да шофира. Той се е прибрал вкъщи с помощта на баща си, на който е поверил автомобила си.

Въпреки че "Реал" оглавява класирането в Испания, в Шампионската лига тимът на Зинедин Зидан записа равенство 2:2 с "Брюж" и загуба с 0:3 от "Пари Сен Жермен". 

Куртоа не се включи и в последните тренировка на тима, като от мадридския гранд обявиха, че той е провел индивидуални занимания на закрито. Вместо него с отбора тренира Диего Алтубе.

Белгиецът пристигна на "Сантяго Бернабеу" през 2018 г. От тогава е изиграл 40 мача с белия екип. Феновете обаче не спират да го обвиняват за някои от слабите резултати на тима.