на живо

Вратарска грешка запази перфектния актив на "Ливърпул"

Мърсисайдци победиха "Шефилд Юнайтед" с 1:0

Reuters

Отборът на "Ливърпул" постигна 16-а поредна победа във Висшата лига. Играчите на Юрген Клоп се наложиха с 1:0 като гост на "Шефилд Юнайтед" в мач от 7-ия кръг на шампионата и остават на върха с осем точки пред "Манчестър Сити", който по-късно днес ще се изправи срещу "Евертън".

Единственото попадение в мача дойде след груба грешка на вратаря на домакините Дийн Хендерсън в 70-ата минута. След далечен шут на Жоржиньо Вайналдум, младият страж на "Шефилд" позволи на топката да мине между краката му.

Едва за втори път след 1990 г. "Ливърпул" започва първенството със седем поредни победи.

Последният път, в който "червените" не спечелиха във Висшата лига беше на 3 март, когато в градското дерби с "Евертън" завършиха 0:0.

"Ливърпул" е непобеден в 24 поредни срещи след загубата от "Манчестър Сити" на 3 януари. Освен това за втори път от началото на сезона тимът не допуска гол.

Снимка: Reuters

През първата част домакините бяха много организирани и подредени в защита, но в предни позиции не показваха с какво могат да затруднят лидера в класирането.

За 45 минути обаче "Ливърпул" не успя да отправи нито един точен удар, а в края на първото полувреме Садио Мане удари греда.

След почивката играчите на Клоп вдигнаха оборотите. Тогава дойде и елементарната грешка на Дийн Хендерсън. Топката мина през ръцете му и влезе в мрежата за 1:0. В последните минути "остриетата" притесниха Адриан, но вратарят на мърсисайци се справи.