на живо

Време е за Купата на Краля! От днес - пряко по bTV Action и RING!

Вижте програмата за първите мачове от 1/16-финалите

Getty Images/Guliver Photos

За първи път най-интересните мачове от турнира за Купата на Краля в Испания ще бъдат излъчени пряко и ексклузивно в каналите на bTV Media Group, както през настоящия, така и през следващия сезон. Ще имате уникалната възможност да проследите изявите на грандовете Барселона и Реал (Мадрид), както и на претендентите Атлетико (Мадрид), Севиля, Валенсия, Виляреал и други.

Турнирът е основан през 1903 година и през тази кампания ще се проведе за 114-ти път. Първият носител на трофея е Атлетик (Билбао), а последният - Барселона, който на финала в края на май надигра именно баския тим с 3:1.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Каталунците са спечелили най-много трофеи в историята на състезанието - 27. Атлетик (Билбао) е триумфирал 23 пъти, но за последно го направи през 1984 година. В класацията следват мадридските грандове Реал (19 купи) и Атлетико (10 купи), Валенсия (7), Сарагоса (6), Севиля (5), Еспаньол (4).

Тази седмица стартират повечето сблъсъци от 1/16-финалната фаза, които са в два мача! Единствено Барселона ще изиграе реванша си срещу Вияновенсе, след като преди месец първият мач изненадващо завърши 0:0.

Във вторник от 21:00 испанското шоу започва със срещата между третодивизионния Реус Депортиу и Атлетико (Мадрид), която ще бъде излъчена пряко по bTV Action! В сряда от 21:00 отново по bTV Action може да гледате двубоя Барселона - Вияновенсе, а веднага след това от 23:00 и гостуването на Реал (Мадрид) на Кадис, който през сезон 2005/06 бе част от Примера Дивисион и достигна 1/4-финалите за Купата.

Също в сряда програмата на RING ще ви направи свидетели на срещата между Логронес и Севиля, която започва точно в 22:00. Отново по RING, но в четвъртък може да гледате и мачовете Линенсе - Атлетик (Билбао) от 21:00 и Лас Палмас - Реал (Сосиедад) от 23:00.

Ето и цялата програма на мачовете, които ще бъдат излъчени пряко по bTV Action, RING и VOYO.BG:

Вторник, 21:00, Реус Депортиу - Атлетико (Мадрид), пряко по bTV Action

Сряда, 21:00, Барселона - Вияновенсе, пряко по bTV Action

Сряда, 22:00, Логронес - Севиля, пряко по RING

Сряда, 23:00, Кадис - Реал (Мадрид), пряко по bTV Action

Четвъртък, 21:00, Линенсе - Атлетик (Билбао), пряко по RING

Четвъртък, 23:00, Лас Палмас - Реал Сосиедад, пряко по RING