на живо

"Време е за промяна": Кой поздрави Бербатов за кандидатурата за президент?

Бившият футболист заяви, че ще опита да оглави Българския футболен съюз

"Време е за промяна": Кой поздрави Бербатов за кандидатурата за президент?

Кандидатурата на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" и националния отбор по футбол Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз се превърна в тема номер 1 в спорта у нас. 

Той обяви намерението си на пресконференция вчера (27 април), а веднага след нея в социалните мрежи се появиха десетки публикации, в които фенове, футболисти и приятели изказаха подкрепата си за Бербо.

"Време е българският футбол да предприеме позитивна и обещаваща промяна за развитие", написа Стилиян Петров.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stiliyan Petrov (@stanpetrov19)

"Време е за промяна", допълни Мартин Петров.

Бербатов вече обяви, че двамата му бивши съотборници в националния тим ще бъдат част от екипа му, заедно със сина на бившия треньор на ЦСКА и младежкия национален отбор Александър Станков - Борис Станков и адвокат Георги Владов.

Снимка: Lap.bg

Подкрепа Бербо получи и от чужбина.

Съотборникът на Бербатов в атаката на "Тотнъм" - Роби Кийн и легендата на "Ливърпул" Емил Хески написаха "Честито".

Снимка: Lap.bg

Игралият заедно с Мартин Петров в "Болтън" - Фабрис Муамба, стигна по-далеч в прогнозите си и написа, че бившият му съотборник ще е следващият селекционер на националния отбор на България!

Снимка: Lap.bg

Новият шеф на централата ще бъде избран на предстоящия конгрес на 25 юни. Остава да бъде решено дали той ще управлява до организирането на редовен конгрес през февруари 2021 г. или за пълен 4-годишен мандат. Бербатов настоява за второто, като за целта трябва да бъде променен дневният ред на конгреса.