на живо

Време е за развръзката в Шампионска лига

Кои отбори ще хванат последния влак за 1/8-финалите?

Getty Images

Тази вечер започва последният кръг от груповата фаза на Шампионската лига, като няколко отбора ще хвърлят всички сили за класиране за 1/8-финалите в турнира. 

Каналите на bTV Media Group ще излъчат четири мача, а стартът на програмата ни е с дербито на втора група между "Байерн" Мюнхен и ПСЖ. Срещата е от 21:45 ч. по bTV Action, а коментарното ни студио започва точно в 21 ч.

Снимка: Reuters

Двата тима си гарантираха предварително участието в елиминациите, като не оставиха никакви шансове за "Селтик" и "Андерлехт". Остава само да бъде определен победителят в групата. По всяка вероятност това ще е френският шампион. Единственият вариант баварците да са първи е победа на "Алианц Арена" с 4 или повече гола разлика.

От 21:45 ч по RING е "Челси" - "Атлетико" Мадрид. Английският шампион е сигурен участник на 1/8-финалите, но продължава да гони първото място, което ще бъде постигнато с победа срещу дюшекчиите.

Съдбата на "Атлетико" до голяма степен зависи от развитието на другата среща в групата между "Рома" и "Карабах".

Снимка: Getty Images

Испанците не само трябва да победят "сините" от Лондон, но и да се надяват "вълците" да стъпят накриво у дома срещу "Карабах".

"Манчестър Юнайтед" се нуждае от само една точка срещу ЦСКА Москва, за да завърши на върха в първа група. Срещата от 21:45 ч. ще бъде излъчена по Voyo.bg. 

"Червените" дяволи" ще се класират за директните елиминации и при загуба, освен ако тя не е с повече от 6 гола. Но това условия ще влезе в сила, само ако "Базел" победи "Бенфика" като гост. ЦСКА на Георги Миланов също има шансове за следващата фаза, но трябва да завърши с повече точки от швейцарците, тъй като руския гранд има по-лош баланс.

Снимка: Getty Images

Отново от 21:45 ч. по Voyo.bg е "Барселона" - "Спортинг" Лисабон. Каталунците вече си гарантираха първото място в четвърта група.

Успех на "Камп Ноу" ще позволи на "Спортинг" да измести "Ювентус" от второто място. "Бианконерите" обаче гостуват в Гърция на "Олимпиакос" и изглеждат фаворит за класиране за 1/8-финалите.

Всички останалите срещи - "Рома" - "Карабах", "Бенфика" - "Базел", "Селтик" - "Андерлехт" и "Олимпиакос" - Ювентус" ще бъдат излъчени екслузивно и напълно безплатно на онлайн платформата ни Champions TV.