на живо

Време е за решителните битки за място в Шампионската лига

АПОЕЛ Никозия - "Аякс" е сред най-интересните сблъсъци на плейофите

Getty Images

Битката за попадане в груповата фаза на Шампионската лига навлиза в заключителната си част. Тази вечер започват плейофите в турнира, а сред най-интересните сблъсъци е този между АПОЕЛ Никозия и миналогодишния полуфиналист "Аякс".

Кипърците са считани за аутсайдер в дуела с амстердамския гранд. АПОЕЛ трудно отстрани "Карабах" в третия кръг, губейки у дома с 1:2, но се поправи в реванша. В последно време кипърците се представят неубедително в домакинствата си в Шампионската лига - 1 победа в 6 мача. В редиците на АПОЕЛ се отличава името Николас Йоану, който започва пътя си към футбола от академията на "Манчестър Юнайтед" редом до Маркъс Рашфорд и Скот Мактоминей. Той ще трябва да се справя с Клаас Ян Хунтелаар, който често този сезон е сред титулярите на "Аякс".

Снимка: Getty Images

Холандите също имаха тежко изпитание в третия кръг - ПАОК. Тимът на Ерик тен Хааг е твърдо решен да повтори похода си от миналия сезон, когато отново започна от квалификациите, но стигна до полуфиналите и докосваше финала преди гола на Лукас Моура от "Тотнъм". Сега ще трябва да го прави без Матайс Де Лихт и Френки Де Йонг, които бяха продадени съответно на "Ювентус" и "Барселона". Ласе Шоне пък вече е собственост на "Дженоа".

Другите плейофни двойки са "Клуж" - "Славия" Прага и "ЛАСК" Линц - "Брюж". В предния етап "Клуж" сътвори малко чудо, елиминирайки "Селтик".