на живо

Време е за втора крачка: "Лудогорец" срещу "Мура" в битка за Шампионска лига

Първият мач между двата тима от втория квалификационен кръг за груповата фаза е тази вечер в Словения

Lap.bg

Футболния шампион на България в последните 10 години - "Лудогорец", отново е на вълна Евротурнири. "Орлите" се изправят тази вечер (21 юли) в Словения срещу местния "Мура" във втория кръг на квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига.

Разградчани вече се справиха с "Шахтьор" Солигорск в първия етап, при това без особени проблеми и с общ резултат 2:0. След това показаха силна игра и в мача за Суперкупата на България, побеждавайки ЦСКА с 4:0.

Със сигурност футболистите на Валдас Дамбраускас са окрилени от тези успехи. Те обаче не се заблуждават, че срещата с "Мура" ще е лесна. Напротив!

Снимка: Lap.bg

"Отиваме там да играем, да се борим за всяка топка и да се върнем с добър резултат за нас", заяви при заминаването новият технически директор на българския тим Козмин Моци. 

Словенците показаха силна игра в първия кръг на квалификациите срещу македонския "Шкендия" и победиха с общ резултат 6:0. Тимът има и приятни спомени от срещи с български тимове. През сезон 2012/2013, в дебюта си в европейските клубни турнири "Мура" отстрани ЦСКА във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

Дали победната серия на "Лудогорец" ще продължи? Или словенците ще покажат зъби преди реванша след седмица в Разград? Това ще стане ясно след няколко часа.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com