на живо

Време за подвиг: Григор Димитров мечтае за финал в Индиън Уелс

Българинът ще се изправи срещу Камерън Нори около полунощ

Reuters

Григор Димитров мечтае за финал! И е само на крачка от него!

Днес (16 октомври) българският тенисист излиза на корта в Индиън Уелс срещу британеца Камерън Нори в полуфинал на един от най-важните турнири за сезона. 

Мачът се очаква да започне малко преди полунощ българско време. 

Снимка: Getty Images

За седми път в кариерата си роденият в Хасково тенисист е на полуфинал на турнир от серията "Мастърс 1000". За последно той игра на такъв през 2019 г. в Париж. Със сигурност обаче този мач в Индиън Уелс е по-специален за Григор.

След година, изпълнена с контузии, той успя да се възстанови, да влезе в добра форма и да впечатли със страхотна игра. За да достигне до мача с Нори, който е 26-ти в света, Григор победи Даниел Алтмайер, Рейли Опелка, световният номер 2 Даниил Медведев и Хуберт Хуркач. 

Снимка: https://www.instagram.com

В последните си два мача българинът успя да "възкръсне", след като губеше с 0:1 и да постигне обрат. 

Нори е по-специален дразнител. Двамата с Григор имат един мач помежду си, при това наскоро. През март в Маями британецът победи със 7:5, 7:5. 

Снимка: Getty Images

За последно Димитров игра на финал на турнир през 2018 г. в Ротердам. А що се касае до серията "Мастърс 1000", на финали българинът е отличник. Играл е само на един в Синсинати през 2017 г. и спечели една от най-важните титли в кариерата си. Пред 2021 г. може би е време за втора!