на живо

Време за реванши: Ще се справят ли "Юве" и "Борусия"?

Днес ще станат ясни първите четвъртфиналисти в Шампионската лига

Reuters

Седмицата без Шампионска лига ни се стори цяла вечност! Но пък реваншите чукат на вратата! Време е да разберем имената на първите четвъртфиналисти за сезон 2020/2021. 

"Ювентус" излиза срещу "Порто" с притеснение. Първият мач в Португалия завърши с победа на домакините - 2:1. За тима от Торино не остава нищо друго, освен да победи! Предвид, че и в първенството "бианконерите" изпитват известни трудности и са чак трети на 10 точки от лидера "Интер", отпадане на осминафинал в Шампионската лига би означавало провален сезон.

Снимка: Reuters

В "Порто" пък мечтаят! За чудо и за това първата им победа срещу този съперник в европейските клубни турнири да не е последна или поне да е достатъчна. "Драконите" дори си отдъхнаха, след като разбраха, че Кристиано Роналдо се оплаква от травма и не започна като титуляр срещу "Лацио". Но за кратко.

Снимка: Reuters

Звездата на "Юве" обаче е добре, възстановен и ще бъде на линия за реванша днес!

"Борусия" Дортмунд не е в по-добро положение. Германският тим таи надежди след победата с 3:2 срещу "Севиля". Само че властелините на Лига Европа едва ли са се изплашили след мача в Испания.

Снимка: Getty Images

Андалусийците мислят само за Шампионска лига и това си пролича при загубата от "Елче" с 1:2 в Примера дивисион. 

"Жълто-черните" също не могат да си позволят да отпаднат, тъй като феновете ще са силно разочаровани. Все пак тимът допусна поражение с 2:4 от "Байерн" преди дни, а в класирането на Бундеслигата е едва шести.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com