на живо

Все още няма задържани за боя между феновете на ЦСКА и "Локо" Пд

От МВР са предприели действия, за да установяват самоличността на привържениците, взели участие в ексцесиите

Lap.bg

Повече от 24 часа след боя между фенове на ЦСКА и "Локомотив" Пловдив на стадион "Българска армия" задържани все още няма.

От МВР са предприели действия, за да установяват самоличността на привържениците, взели участие в ексцесиите преди мача между "червени" и "черно-бели".

От МВР уточняват, че полицията, която е подсигурявала района около стадиона, а не вътрешността, се е намесила по искане на делегата на срещата и е предотвратила по-сериозни инциденти. Въпреки намесата на органите на реда обаче задържани вчера няма, а самоличността на участниците в ексцесиите и мерките срещу тях ще се установяват на база видеозаписи и снимки.

Снимка: Lap.bg

Утре дисциплинарната комисия към БФС ще заседава и ще реши какви наказания ще последват.

Според правилника на централата "при масово сбиване, предизвикано от привърженици, наказанието е 2000 лв. и лишаване от домакинство за 1 среща. Ако не бъде установено категорично чии привърженици са инициатори на ексцесиите, и двата клуба се наказват.

Снимка: Lap.bg

Допълнителни проблеми може да има "Локомотив" заради удара срещу администратора на ЦСКА - Стойко Сакалиев, който получи нараняване в главата.

В декларация от днес на фенклуб "Локомотив Пловдив" категорично отхвърлят, че той е бил ударен със седалка и твърдят, че се е намирал в тунела. От снимки по време на боя обаче се вижда, че Сакалиев се намира в близост до сектора за гости. Ако вината се потвърди, "смърфовете" може да бъдат наказани с още 10 000 лева глоба и и лишаване от домакинство между 1 и 4 срещи.