на живо

Всички обичат Ивет Лалова (ВИДЕО)

С нея са свързани най-големите ни надежди за медал от стартиралото днес европейско първенство

Днес в Берлин се открива едно от най-значимите спортни събития за годината - европейското първенство по лека атлетика. Най-големите надежди на България отново са свързани с една от най- бързите жени на планетата - Ивет Лалова.

За нея това ще е пето поредно европейско първенство на открито за последните 8 години. Лалова има 3 медала от шампионати на Стария континент на открито. Два от тях спечели в Амстердам през 2016-та – сребро и в двата спринта. Връх в кариерата й обаче остава златото на 100 метра от Хелзинки през 2012-та година.

В Берлин Ивет ще бяга само на 200 метра, а най-доброто й време в дисциплината през този сезон е 22 секунди и 63 стотни – резултат, който тя даде през юни в Стокхолм.

На 34 години, след претърпяна свирепа контузия - счупена бедрена кост и още куп препятствия в почти 20-годишния си път на пистата, Ивет Лалова продължава да бъде бялата лястовица на българската лека атлетика. Не бе сломена дори от последната травма, която я спря от участие на Балканиадата през юли в Стара Загора и която я принуди в Германия да избере да стартира само на по-дългата дистанция - 200 метра.

Неотлъчно до спринтьорката, отговорен изцяло за подготовката и възстановяването й, е нейният съпруг - Симоне. След края на кариерата си в италианския национален отбор по лека атлетика, той стана личен треньор на Лалова. Ивет и Симоне са шампионски тандем, натоварен по традиция с големи надежди, от който в Берлин се очаква да донесе на България превърналия се през годините в задължителен за Ивет медал.

Тагове:

@