на живо

Всички в "Байерн" тренират заедно (ВИДЕО)

Баварският клуб намери уникален начин за съвместно занимание

Reuters

Коронавирусът предизвика хаос в иначе подредения живот на спортистите, които в момента търсят най-различни начини, за да останат във форма, докато са под домашна изолация.

Германският шампион "Байерн" Мюнхен намери изход от нетипичната ситуация с алтернативен вариант на съвместна тренировка... онлайн.

Сезонът в Бундеслигата е спрян до 2 април, но се очаква той да бъде подновен доста по-късно. А времето си тече и без правилните упражнения завръщането на терена няма да бъде красиво.

В "Байерн" правят всичко по силите си да не позволят отпускане на играчите по време на паузата. Един от последните им иновативни методи е тренировъчни сесии с видеоразговори тип "хоум офис".

Много от нас са принудени да работят от домовете си, за да избягват контакт с други хора по време на извънредната ситуация. В "Байерн" не е по-различно. Щабът използва програма за видеоразговори, наречена Zoom, чрез която всички заедно правят интензивни тренировки във фитнеса.

Отговорникът за физическото състояние на футболистите - Холгер Броих, следи всеки един да бъде във възможно най-добра форма.

"Футболистите имат спортни часовници. Така ние получаваме цялата интересна информация, като сърдечен ритъм, на нашите монитори.", споделя той.

Видеосесиите продължават между 75 и 90 минути в зависимост от упражненията, които трябва да се изпълнят.

Германският "Билд" твърди, че всички играчи и целият борд на директорите са се съгласили да намалят заплатите си с 20% в знак на солидарност, за да може служителите в клуба да не бъдат засегнати от паузата заради коронавируса.

bTV призовава: останете си вкъщи!