на живо

Всичко или нищо за ЦСКА срещу "Зоря"

Гледайте реванша между двата тима пряко по bTV Action, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg днес (15 август) от 19:30 ч.

Lap.bg

ЦСКА излиза за поредния си мач в европейските клубни турнири. В третия квалификационен кръг на Лига Европа за “червените” предстои реванш срещу украинския “Зоря” Луганск.

Срещата може да гледате пряко по bTV Action, на VOYO.BG и в сайта btvnovinite.bg от 19:30 ч. днес (15 август).

Първият мач на стадион “Българска армия” завърши 1:1. Евандро беше точен за домакините, а украинският тим изравни от дузпа, за която “червената” общност у нас имаше претенции, че е отсъдена пресилено.

Снимка: Lap.bg

Сега на ЦСКА предстои тежко гостуване в негостоприемната Украйна. Мачът ще се проведе на “Славутич Арена” в Запорожие. “Зоря” е отбор от град Луганск, но в последните години там се водят военни сражения между местните националисти и руски сепаратисти, така че градът не е подходящ за арена на силни футболни емоции. Това не означава, че украинският тим ще остане без подкрепа. Най-запалените фенове нямат нищо против да пропътуват над 400 км, за да гледат любимците си, особено в такъв важен мач.

Очаква се българският отбор да бъде подкрепен от 600 привърженици. Те ще имат възможност да гледат момчетата на Люпко Петрович за билети с цена малко над 1 евро. Властите в града обаче ги предупредиха да избягват отношения и провокации с местните и дори препоръчаха да не се напуска хотелът.

Снимка: Lap.bg

На терена ЦСКА ще трябва да се приспособява към скорошните промени. Тимът замина за Украйна без доскорошните си капитани Николай Бодуров и Рубен Пинто. Треньорът Люпко Петович завяи, че защитникът разваля дисциплината, а на Пинто няма много игрови минути от началото на сезона.

Треньорът на "Зоря" Виктор Скрипник отново ще трябва да се справя без голямата си звезда Артьор Громов, който е контузен.

Дали голът на чужд терен ще бъде коз за украинцинте? Или опитният европейски боец Люпко Петрович отново ще намери начин да донесе радост на "червените" фенове?

Гледайте тази вечер (15 август) от 19:00 ч. пряко по bTV Action, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg