на живо

Всичко или нищо за “Лудогорец”

“Орлите” излизат днес срещу ЛАСК Линц. Мача може да гледате пряко по bTV Action

Lap.bg

“Лудогорец” не е отбор, който е свикнал да не печели" - думите са на временния треньор на разградчани Станислав Генчев и по всичко личи, че са истина.

Шампионът на България в последните 9 футболни сезона се изправя днес (29 октомви) срещу австрийския ЛАСК Линц във втория кръг от груповата фаза на Лига Европа. Срещата ще бъде излъчена пряко по bTV Action от 19:30 ч.

В “Лудогорец” не си поставят друга цел, освен победата. Оказва се, че тя е жизненоважна в клуба. След като в предишния кръг разградчани допуснаха обрат и поражение с 1:2 у дома от “Антверпен”, треньорът Павел Върба напусна поста.

Снимка: Lap.bg

Днес на неговото място на скамейката ще застане Станислав Генчев. Специалистът вечер опита от опиата “Европейски клубни турнири” при миналия си период като треньор. Големият му плюс е, че знае колко важно е доброто представяне в тези мачове и познава амбициите на ръководството.

Този път Генчев ще трябва да се справя без Кирил Десподов и Клаудиу Кешерю, които са контузени. Ихинио Марин пък претърпя сериозна операция и ще отсъства от терените дълго време. Предстои да разберем какво нападение ще сглоби от наличните футболисти. Срещу “Монтана” тимът изглеждаше отлично, но едва ли това е критерий, по който можем да гадаем за представянето в Европа.

Снимка: Lap.bg

От другата страна на игрището ще застане австрийският ЛАСК. Тимът от Линц не е някой късметлия, достигнал случайно до тази фаза. През сезон 2019/2020 той прескочи груповата фаза и се представи достойно в сблъсъците с "Манчестър Юнайтед". През настоящата кампания пък победи с 4:1 "Спортинг" Лисабон.

Треньорът Доминик Талхамер ще може да разчита на всичките си футболисти за сблъсъка.

За първи път "Лудогорец" ще играе срещу австрийски отбор, за първи път ЛАСК ще се изправи срещу български съперник.

За кого ще бъде победата? 

Ще разберем в 19:30 ч. по bTV Action.