на живо

Втора група медалисти от Москва отново на родна земя (ВИДЕО)

Карлос Насар, Божидар Андреев и Валентин Генчев се завърнаха от европейското първенство по вдигане на тежести

Втора група медалисти от Москва отново на родна земя (ВИДЕО)

Втора група български щангисти от европейското първенство в Москва се завърна на родна земя. У дома вече са медалистите Валентин Генчев, Божидар Андреев и Карлос Насар.

"Добре се чувствам, даже много добре. Очаквах дори повече, но така се развиха обстоятелствата, че само едно злато хванахме, за съжаление. Всички бяха много добре подготвени, както и аз. Имаше доста резерв, само че нямах още един опит.", заяви 16-годишният Насар, който спечели сребро в кат. до 81 кг в дебютното си участие в шампионат на Стария континент при мъжете.

"Доволни сме. Подготовката ни мина отлично и много добре се справихме. Аз - три от три, мисля, че нямаше никаква грешка.", сподели Валентин Генчев, който завоюва бронз в кат. до 67 кг, също в дебюта си на европейско първенство.

Очаквано, Божидар Андреев обаче не бе доволен от представянето си в Москва. При до 73-килограмовите той стигна до бронз, оставайки на косъм от златото в двубоя и в изтласкването.

"Случва се и на най-добрите, както се казва... Искам да поздравя моите колеги и да им пожелая да постигнат още по-големи върхове. Дано не повторят моята грешка. А аз се надявам да я поправя!", каза Андреев, чийто поглед вече е насочен към олимпийските игри в Токио през лятото.

В Москва България е лидер в класирането при нациите с три златни, два сребърни и един бронзов медал до момента, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и Карлос Насар и бронзът на Валентин Генчев. Тимът ни е начело и в общото подреждане по отличия в движенията с 8 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.